Velkommen til Skattergade

Et medlemskab i Skattergade Beboerforening er for nuværende og tidligere beboere og næringdrivende i Skattergade.

Skattergade er en af Svendborgs ældste gader med en spændende historie, smuk med sine gamle, kulørte huse og de malede døre og blandingen af ejere, lejere og erhverv.

Her er et helt specielt fællesskab, vi hjælper hinanden, hvor vi kan og hygger os sammen. Da BaneDanmark 2010 delte gaden i to, stiftedes Skattergade Beboerforening.

Efter foreningens etablering har der udviklet sig et unikt sammenhold blandt Skattergades beboere. Mange traditioner er skabt og forskellige arbejdsgrupper har set dagens lys, så vi sammen kan sørge for at Skattergade stadig er den specielle gade, som vi ønsker den skal være.

Hvert år holder vi sommerfest den 2. lørdag i august. Festen holdes i en af gadens haver og er
hyggelig og fornøjelig, gå blot ind på hjemmesiden og se fotos fra de tidligere fester.

Vi har også nedsat en gruppe, der har kontakt til myndighederne i forbindelse med åbning af en ny overgang over jernbanen, og helt naturligt har den gruppe fået navnet “Udenrigsgruppen”.

Vi har lavet en hjemmeside, hvor der er sidste nyt om, hvad der sker i Skattergade, og vi har
selvfølgelig også en Facebookside. Dyk ned i dem, der er masser om Skattergade her.

Skattergade er en af byens ældste gader, og hvad er så mere naturligt end at skrive gadens historie. Det er vi også i gang med, og de første ting om gadens historie er allerede at finde på hjemmesiden, og der er mange flere spændende historier på vej, både om gadens huse, om værtshusene, der lå i gaden i 1900-tallet (det er saftige historier, kan vi godt love), om forretninger og virksomheder i gaden og også en historie om at være barn i gaden i 1950’erne.

Der er nedsat en Madgruppe, der sørger for at arrangere fællesspisning hver måned (undtaget juli og august). Det foregår på Færgegården, og her mødes vi og snakker om, hvad der sker i gaden, og indimellem er der indlæg fra personer og organisationer udenfor Skattergade, hvis det har interesse for gaden.

Sidst, men ikke mindst, så har vi også en “Aktionsgruppe”, der hvert år den 11. juli kl. 11:00 arrangerer en aktion ved den tidligere jernbaneovergang, hvor vi markerer årsdagen for lukning af jernbaneovergangen i 2010, der betød at Skattergade blev delt i to. Det sker med taler, musik og sange!

Hvis man vil være medlem, kan man sende en mail til den nuværende formand Per Møller til bestyrelsen@Skattergadebeboerforening.dk


Vi har brug for:

     Dit fulde navn

     Adresse, Husnummer og evt. etage

     Telefonnummer (vi foretrækker mobil-nummer til SMS'er)

     Mail-adresse


Når du melder dig ind, giver du samtidig foreningen dit samtykke til, at den må opbevare dine data, som den bruger til kontakten til dig ifm. invitationer og begivenheder i foreningen.


Du skal også tage stilling til, om du vil være med på fotos på hjemmesiden. Se hjemmesiden vedr. foreningens persondatapolitik.


Medlemskontingentet er kr. 125,00 om året pr. person forfalder til betaling den 1. januar  og betales senest 31. januar til:


   1/ Sydbank, 6840 1364416 eller
   2/ kontant til kasserens postkasse, Skattergade 1B, Bjarne Laustsen


Medlemslisten vil blive gennemgået i februar måned inden generalforsamlingen i marts.


Før et bestyrelsesmøde modtager alle en dagsorden, og man er velkommen til at sende forslag til formanden en uge før mødet. Der udsendes et referat efter møderne.


På den stiftende generalforsamling blev det besluttet, at bestyrelsen kan invitere hele foreningen til debatmøde, når betydningsfulde emner i gadens interesse dukker op.

Kommentarer

Lotte Pedersen

20.07.2022 19:58

Jeg er flyttet ind hos Arne og Winnnie i nr. 14, og vil gerne være medlem.

Mit tlf. nr er 27150212

Vh
Lotte

Seneste kommentarer

13.09 | 07:03

Ja så skulle der være fantastisk nyt fra “udenrigsgruppen”
Til Fællesspis blev vi orienteret om møder med svendkommunen. Jeg synes I skulle formidle det her og måske andre interessante steder.

03.09 | 09:10

Jeg vil gerne høre nyt fra “Udenrigsgruppen. Har i kke lige haft møde med borgmester?

20.07 | 19:58

Jeg er flyttet ind hos Arne og Winnnie i nr. 14, og vil gerne være medlem.

Mit tlf. nr er 27150212

Vh
Lotte

23.05 | 13:53

André Durinck var min oldefar

Del siden