Begivenheder 2016

Jule afslutning 2016

Og så blev det jul igen.... sådan næsten.

I hvert fald havde vi vores sidste festlige sammmnkomst i år, hvor vi med nogen optimisme kunne se frem til en forening af nord og syd, -de to ender af gaden, som altfor længe har været adskilt.

Kim åbnede mødet med en hilsen til Niels Gomard og Poul Ilsted, som begge slås med sygdaom, -og som vi derfor må undvære i aften. De sendes  herved de bedste hilsner.

Maden var naturligvis AND, -fortræffelig som altid fra Jettes Diner,

-Musti mindede (som tidligere !!!) om nødvendigheden i rettidig tilmelming, altermativet er, at der ikke er mad til de senest tilmeldte. Tænk lige over det !!!     Men det var en fortræffelig and med gemyse, og jeg tror alle kom til fadet.

Theodor's sanghefter kom frem (Hilsen til Theodor og Bente, som sidder et eller andet sted 'ved kaptajnens bord' nede i det uforklarlige. Klavs supplerede med en solo-Halfdan-vise. Flot gået.

Anita læste juleeventyr, -og Dorethe dirigerede pakkelegen, -i år efter nye regler, som Dorethe  lykkeligvis havde rimeligt styr på.

Det blev i hvert fald en fantastisk fest.

09.11.2016 Fællesspisning

Kim annoncerede en ny kok fra Jettes Diner, -Malene -som havde gjort 'græske frikadeller i tomatsauce'. Jeg ved ikke helt hvad grækerne ville have at sige til det, men det smagte godt.

Henrik reklamerede lidt for hjemmesiden og Søren for facebook-siden, og Lars og Hanne afslørede en kommende julekalender-konkurrence på hjemmesiden, som vil løbe i december måned.

Der er samlet billeder i fotoalbum 2016

07.09.2016 Fællesspisning og debat

Endnu et herligt møde. Til debat var et ret stort emne om MKT's beslutning om at arbejde videre med beslutningen om at genåbne Skattergade-overgangen, --men først i forbindelse med BaneDanmarks signalomlægning i 2021.

Der var stort engagement fra alle tilstedeværende. Afgørelsen er ganske ny, og de færreste har haft lejlighed til at sætte sig ind i de præcice tekster. Dorte Petersen fremlagde emnet med vanlig professionalisme.

Det blev en ret følelselses debat, -og der var almindelig enighed om at et så voldsomt emne ikke hørte hjemme ved et selskabeligt og socialt orienteret fællesspisnings-møde.

13.08.2016 Et brag af en sommerfest

Igen samledes vi til sommerens højdepunkt i nr. 36's store pragtfulde have, -denne gang med telt..... hvilket skulle vise sig at være en usædvanlig go' idé. Lækker mad, kaffe og kage.

Og Claus hoidt smukke taler og uddelte på bestyrelsens vegne prisen som 'ÅRETS SKAT' og videregav samtidigt trofæet 'SKATTERBAMSEN'. 

Bestyrelsen fremførte med vanlig humør og passende udklædning årets sang på melodien: 'Jeg er en af Bakkens sangerinder'.......

Og vi sang 'vor hjemlands vemodige' til hen mod morgenstunden. Tak til madgruppe og værtsfolk, som havde forberedt alting så fint.

Claus Højmarks taler ved årsfesten 2016.

Årets SkattergadeSKAT 2016

 Kære sommerfestdeltagere!

Alt kan ikke være det rene sjov og fylden sig med lækker mand og god vin!

Nej, nu er vi nået til et meget seriøst punkt på festen: Vi skal afsløre, hvem bestyrelsen har udpeget til æren at blive

ÅRETS SKATTERGADE-SKAT.

Desværre må skatten ikke vælges blandt bestyrelsens egne medlemmer, hvor der ellers er mange oplagte kandidater, som sikkert gerne ville give en flaske eller to for at få den ærværdige titel...

Derfor har vi været nødt til at finde en person, der rent faktisk har udrettet noget. I dette tilfælde drejer det sig om stædig fastholden i Foreningens mærkesag, ja ikke bare mærkesag, men selve grundlaget for oprettelse af Skattergade beboerforening.

Sagde jeg – finde én person? - det gjorde jeg vist, men rent faktisk har vi fundet to, så der i år bliver tale om en DOBBELTSKAT.

Er der to arbejder sammen her i gaden, så er dem. Jeg mener også at vide, at de dag og nat holder øje med hinandens huse og at de også gennem ugen får samtalet en del om dit og dat.

Og hvem er så disse eksemplariske titelmodtagere?

Det er såmænd de flittige medlemmer af Skattergades 'Udenrigsgruppe' Ellen og Dorte.

Ellen er jo en garvet kæmper, der har oplevet mere end én lukning af gaden og som aldrig giver op. Dorte har – siden hun eksilerede fra Thurø - ydet en kæmpe indsats med at sætte sig ind i alt, hvad der er sagt og skrevet om den ulyksalige lukning af overgangen

Sammen har de to, Ellen og Dorte, ydet et uvurderligt bidrag til den fælles kamp for åbenhed.

Årets kunsthåndværkergaver er fremstillet af den elglortesmykkekunstner og – ikke mindst – keramiker Birte Viuff.

Velfortjent til lykke op klapsalve!

ÅRETS SKATTERBAMSE 2016

Så skal vi til den mystiske uddeling af den forunderlige såvel som kinesiske vandreplakette med bamsemotiv, der i sin tid blev skænket af Lars i nr 38.

Hvorfor man får den henstår i uvisse, men følgende har fået den:

Kim, Bjarne, Arne og så mig selv, sidste år.

Hvad har disse skatterbamser så til fælles : jo, det mænd - eller de er hvertfald af hankøn.

Det er sidste modtager, som suverænt bestemmer, hvem der skal beæres med bamsetitlen næste gang

Så da det er mig, der er skatterbamse-udpeger i år, har jeg besluttet, som den feminist jeg er, at modtageren i år skal være 1 kvinde!

Og da det skal være en deltager i sommerfesten, har jeg først for allernyligst kunnet beslutte mig.....

Og Claus overrakte Skatterbamsen til Mette. Vi ønskr tillykke

11.07.2016 Den årlige demonstration ved 'hegnet'.

I det forgangne år er det politisk besluttet at arbejde på at genåbne overgangen, og der er afsat en go' sum til formålet. Men det er ikke sådan lige gjort fra den ene dag til den anden, og indtil vi kan lægge champagnen på køl, fortsætter vi naturligvis med at markere dagen.

Se også opslaget 'Genåbningen'.

Her er fotos fra dagens markering. Borgmester Lars Erik Hornemann holdt årets tale. og gav en status på genåbningen og hvor langt kommunen er kommet med løsningsmuligheder. Der var flot fremmøde af beboere fra Skattergade og de omkringliggende gader.

25.05.2016 Fællesspisning i nr. 36's have

En ny variation i de festlige sammenkomster. Det herlige sommervejr og en nogenlunde tilsvarende aftentemeperatur forførte madgruppen til at henlægge fælesspisningen til egen have. Det har vi kun gode erfaringer med, og det blev en fin aften, og vi kunne byde velkommen til nye beboere, -som vi nok tror kommer igen !!

14.04.2016 Fællesspisning og Derby

Igen et herligt samværd på Færgegården med vennerne, go' mad fra Jette's, høj stemning og forårslys over Sundet og lystbådehavnen, -og ikke mindst årets DERBY, forvaltet og styret med sædvanlig og suveræn autoritet af Theodor, som kan det der. Tak til alle, der bragte og bar: Utrættelige Musti og Kim. som arangerer og rydder op, -og alle andre gode venner, som deltager.

Nogle af os (dem vest for jernbanen) gik hjem gennem Valdemarsgade (ikke noget i vejen med Valdemarsgade) men vi ville hellere gå hjem ad Skattergade, hvor vi bor. Tænk over det.....

Transportministeren i Skattergade

31.03.2016 besøgte Transportminister Hans Christian Schmidt Svendborg og lagde sammen med borgmester Lars Erik Hornemann, økonomichef John Jensen, udvalgsformand Birger Jensen med flere vejen om til den lukkede jernbaneoverskæring ved Skattergade.

Beboerne var mødt talstærkt frem på begge side af hegnet, og der blev lejliged til en kort dialog med ministeren om vores ønske og forhåbninger om en snarlig genåbning af overskæringen.

’Sikken en smuk gade’ var ministerens spontane replik, men han kiggede op og ned af de amputerede gadeender.

Vi fik også nye kontakter blandt politikere og embedsfolk og gentog vores aktive støtte til kommune og forvaltning i det igangværende arbejde for at realisere tilsagnet om åbningen.

Generalforsamling 02.03.2016

Vi m'ødtes som så mange gamge før til fællesspisning i Færgeggården. Kim og Musti bød velkommen med go' mad fra Jette¨s diner.

Generalforsamlingen indledtes i fravær af formanden med nærstformandens oplæsning af beretningen. Det har været et stort år, og det store emne var naturligvis den forestående åbning af overgangen ved jernbanen, som er stillet i udsigt.

Skattergade Beboerforeningen har udarbejdet et konkret forslag, som er forelagt i kommunen. Se under 'Nyt om Skattergade' > 'Genåbningen'.

03.02.2016 Fællesspisning

Sæssonen er startet. Den lyse tid nærner sig. Alle har overlevet julen. Flere er kommet til og velkommen til dem. I aften igen go' mad fra Jettes Diner.

Dorte fortalte lidt om planerne for Skattergade 14, -det tidligere Artsfæller, -derom senere.

Kim og Musti arbejder hårdt i køkkenet for at rydde op. Katja hjælper som altid.

Go' aften. Tak til alle som kom og bar. Næste gang holder vi generalforsamling.

Del siden